Archive for February, 2010

I know I am stupid and usually fuck up with every time I open my mouth….

Saturday, February 27th, 2010

make suositteli tuossa treeneissä että katselisin miten lars frölander (olympiavoittaja 100m perhosuinnissa sydneyssä 2000) ui perhosta. löysinkin youtubesta oivallisen pätkän kyseisen kaverin tekniikasta. muutama päivä meni hiffatessa että mikä on homman nimi. lähdin tänään koittamaan sitä että vedon alku olisi tosi RAUHALLINEN ja kiihtyisi loppua kohden. itseasiassa perhonen tuntui todella lennokkaalta pitkästä aikaa. koitin jopa yhden 25m vedon startin kanssa ja sekin tuntui tosi hyvältä. ehkä se perhonenkin alkaa aukeamaan pikku hiljaa? no jätetään hautumaan muutamaksi päiväksi.

Kun luin Villen kirjoitusta perhosuinnista en voinut tajuta että miten hän on voinut opppia uimaan perhosta jos ei ole tajunnut tuota aikaisemmin? Eihän perhosuinnissa ole muuta kuin tuo…. Kaikki muu syntyy itsestään….

But you’ve got the love I need to see me through…

Saturday, February 27th, 2010

Good flexibility
+
Mad love for the water

=

olympic champion

Do it wit whacha got, babe…

Friday, February 26th, 2010

Sometimes it’s very deliberating go to practice without any kind of plan. Just some focus points for the session; speed, rhytm e.g.

Feel how your swimmers are feeling and just go with the flow.

See some gadget or any training device on the deck, throw it in to the pool and evolve from that.

Try some new crazy stunts and together with your swimmers make them work. And if nothing good comes out it, move to the next off-the-field idea.

At first it might feel very hard thing to pull off but I bet you that it is going to help your growth as a coach.

Easy?

Friday, February 26th, 2010

br 2-1 d e/3 norm k

Swim breastroke 2-1, one dolphin kick underwater in streamline and one pull with one dolphin kick. Now add to the mix one normal breastroke kick every third kick… Easy? Yes, if you are good swimmer…