Archive for September, 2008

Katrine Holm Sørensen swims new Danish junior record.

Tuesday, September 30th, 2008

Last weekend short course Danish Grand Prix 1 was arranged in Århus (west) and in Tåstrup (east). Competition in Århus saw one new national record, junior one, as Katrine Holm Sørensen (1992) clocked 4:48.45 in 400 IM. She shaved off .8 from the old record.

Results : West and East.

Swimming on the rise in USA.

Tuesday, September 30th, 2008

the bakersfield californian:

Beijing’s Summer Olympics and the success of American swimmers such as Michael Phelps did much to increase national interest in the sport of swimming. Since the conclusion of the games less than one month ago, USA Swimming, the national governing organization for swimming, has seen a 5 percent surge in participation.

Marko lähti..?

Tuesday, September 30th, 2008

Tampereen Uimaseura etsii uutta päävalmentajaa…

Tällä hetkellä seura näyttää olevan ilman päävalmentaja kokonaan, sillä ainakin Team1:n valmentajina toimivat viime kauden apuvalmentajat.

Päävalmentajana toimi aikaisemmin Friitalasta Tampereelle loikannut Marko Väisänen.

Material from Norwegian Trainer/Leader confrence 2008.

Tuesday, September 30th, 2008

Over 276 participants in 2008 edition of Trener-/lederkonferansen in Kristiansand.

Many interesting things to read, if you read their language as fine as I do…

Vesielementti.

Tuesday, September 30th, 2008

Lauantain purkauksen kommenteissa Pjotr kyseli tarkennuksia vesielementin haltuun ottoon. Vastauksena voin sanoa että jätin kyseisen kohdan hieman avoimeksi koska omassa uskossani ei ole vielä aivan selvillä mikä on se paras vaihtoehto.

Omissa tutkimuksissani olen kokeillut monenlaista lähestysmissuuntaa mutta vielä en ole muovannut selvää suuntaa mihin olen menossa.

Pitänee seuraavien päivien aikana avata asiaa hieman.

Comments are gone, baby, gone…

Tuesday, September 30th, 2008

During the summer hiatus over 15 000 spam comments ended up on the moderation box. As I was unable to destroy more than 10 comments at a time, the whole comments folder was cleared and all your great comments missed during the process.

Sheeeet!

Monday, September 29th, 2008

this i believe.

Saturday, September 27th, 2008

Uinnissa ja urheilussa puhutaan sekä toimitaan harvoin täysin totuuksien kautta. Usein toiminta tapahtuu uskon kautta, yksilö uskoo että tiety asia aiheuttaa hänelle kehittymistä vaikka tuolle kehitykselle ei välttämättä voida osoittaa tieteellistä todistusta.

Tästä seuraa se että usein urheilussa ja elämässä kiistellään lähes kaikesta loputtomassa kehässä, kumpikaan osa puoli ei voi aukottomasti toista osapuolta kumota. Tämähän on hieno asia sillä se sallii monet polut edetä matkalla kohti menestystä. Moni voi tietysti todeta että vaikka joku asia olisi tieteellisesti todistettu vääräksi ei se ole kuitenkaan este asian toteuttamiselle.

Uinnissakin, siis urheilussa kuten olemme yllä todenneet, liikutaan usein uskon maailmassa, ei uskomusten sinänsä sillä näen uskomuksen enemmän yliluonnollisiin asioihin turvautumisena. Usko taas on hieman neutraalimpi käsite ja antaa mahdollisuuden paremmin luoda positiivisempi mielikuva kuin heti luoda niitä ainaisia negaatioita. Uinnin saralla on tehty paljon tutkimusta mutta harvasta asiasta on sellaista tietoa olemassa että voisimme sitä katoilta totuutena huutaa.

Joten en siis minäkään voi omaa valmennusfilosofiaani totuuksiin perustaa vaan olen sen rakentanut tietyn uskon varaan. Tuo usko ei ole mikään graniittiin hakattu käskykokoelma vaan alati elävä kokonaisuus asioita joiden pohjalta luon sen minkä teen ja minkä esitän.

Ja nyt ajattelin teille hieman esitellä, niitä oman uskoni peruspilareita. Järjestys voi olla hieman sekava eikä se etene mitenkään tärkeimmästä vähemmän tärkeään tai jotain muuta johdattelevaa polkua. Ja lisää näitä pilareita tullaan nostamaan seuraavien viikkojen saatossa, kunhan ne jalostuvat ensiksi kauniin valkoisiksi graniittipilareiksi.

Rakkaus

Niin valmentaja kuin uimarikin tarvitsevat rakkautta montaa lajia toimiakseen ja jaksaakseen toimia uinnin parissa. Jos sydän ei ole alusta lähtien täysillä mukana toiminnassa ei voi syntyä kuin jotain sellaista joka ei loppuu aivan liian aikaisin.

Veteen pitää luoda oma erikoinen rakkautensa ja vettä pitää osata oppia hallitsemaan niin että se antaa edes jotain vastakaikua rakkaudelle.

Uimari luo oman rakkautensa vedessä etsien uusia väyliä liikkua vaivattomammin veden syleilyssä. Valmentajan pitää osata rakastaa itsensä kehittämistä ja ikuista oppimista jokaisena hetkenä jona hän toimii. Parhaat oivallukset syntyvät altaalla ja avoin sydän on usein parhaiten valmis ottamaan vastaan uutta ja ihmeellistä.

Itseään pitää rakastaa aika isolla kädellä ja etenkin itsensä ruoskimista kohti uusia kovempia ärsykkeitä. Vaikka kuinka lyhyellä matkalle olisitkin tähtäämässä, on sinun syytä omata iso rakkaus lajia kohtaan. Usein spintterit kokevat ne pahimmat rakkauden osoitukset omaa kehoa kohtaan.

Yksilö

Jokainen ihminen on yksilö ja jokaisen uimarin ollessa ihminen on jokainen uimari yksilö. Mitä se yksilöys sitten on ja sisältää. Ainutlaatuiset ajatukset, mielenkiintoiset mutkat selkärangassa, enemmän ja vähemmän venyvät nivelet, suuret ja pienet unelmat jne. Jokainen yksilö kehittyy siinä omassa ainutlaatuissa nopeudessaan jonka biologia on hänelle suonut ja jokainen yksilö vaatii tästä johtuen sen oman reittinsä kulkea ja oppia vedessä.

Yksilön tunnistaa vain häntä tarkasti tutkimalla ja parhain on se yrityksen ja erehdyksen väylä. Kokeilemalla uimari ja valmentaja oppivat sen yksilöllisen tavan toimia, yksilöllisen tälle yksilölle. Tuo yksilöllinen tapa voi olla viittana muille tienhaarassa mutta sen on parempi olla vain viittaa eikä stop-merkki sillä toisen yksilön suunta ei välttämättä ole sama. Usko siihen että tämä on se minulle oikea tapa voi olla tärkein mittari vaikka tieteen mittarit väittävät omaa kieltään ja numerosarjaa.

Erehtyväisyys

Me emme ole aina oikeassa ja avoimesti sen myöntämällä voimme oppia helpommin uusia tapoja uskoa. Valitsemamme tie voi näyttää aluksi oikealta mutta jos jossain vaiheessa tulee mieleen että se onkin hieman väärään suuntaan vievä, on syytä myöntää että kääntyminen voisi tehdä hyvää. Yksilö myöntää oman erehtyväisyytensä ja oppii jotain joka voi ehkäpä auttaa tulevaisuudessa ajoissa näkemään että tie ei ole oikea tai se viettää hieman liikaa sinne ojan pohjalle.

Vesi

Elementti joka määrittelee sen koko toimintamme niin uimarina kuin valmentajana. Toimiaksemme vedessä tarvitsemme rakkautta sitä kohtaan, kohtaamme sen omana yksilönä ja myönnämme että se tarjoaa aina uusia ulottuvuuksia sekä uusia asioita opittavaksemme.

Vedessä tulee viettää valtavia määriä aikaa, se miten se aika käytetään on jokaisen yksilön omissa käsissä. Toiset uivat vain pintatasossa eteen ja taakse päättymätöntä rataa, toiset ottavat omakseen myös ne muut tasot ja käyvät välillä pohjassa ihmettelemässä.

Maa

Maalla toiminen on myös tärkeää. Pelkkä rakkaus veteen ei riitä vaan myös maalta löytyy tärkeitä asioita jotka tulee muistaa. Uimari on harvoin valmis fyysinen olento pelkällä vedessä ololla vaan maalla tulee luoda keinoja auttaa tuota vesiolentoa kehittymään.

Nuoremmalla iällä kehittymisen pääpainona ovat perusliikuntataidot joista edetään jokaisena kehityskautena omanlaisia lisukkeita lisäillen kohti aikuisuuden harjoittelua. Kuitenkin jo aivan lapsena aloitetaan se harjoittelu joka mahdollistaa nuo kaikkien tavoittelemat 200 kg:n kyykkäsarjat, lapsena se vaan on kepillä tapailua. Loppujen lopuksi jo lapsena harjoittelu on kuin aikuisen mutta niiden lapsen omien mahdollisuuksien ja ominaisuuksien kautta tehtyä.

Miksi?

Jos ei ole tullut tekstistä esiin, onnistuaaksen niin uimari kuin valmentaja tarvitsevat ajattelua. Lapsen omaista ihmettelyä, josta ajan kuluessa kehittyy analyyttinen ajattelu. Aina ollaan valmiina luomaan kriittisiä katseita omaan tekemiseen ja vastaamaan kysymykseen “miksi?”. Miksi uin näin, noin ,väärinpäin, sivuttain, perhosta, selkäuintia, varpaat suorana jne. Kyseenalaistetaan oma tekeminen ja sparrataan omaa itseään kohti parempaa tekemistä ja toimintaa. Kaikessa on se väylä joka on hieman parempi edetä, aina syytä hieman miettiä ja kysyä “miksi?”

Head coaches falling off…

Thursday, September 25th, 2008

Dirk Lange is leaving South Africa, Örjan Madsen is leaving Germany, Mark Regan just ended his five-year-reign in Denmark

Johan Wallbergin esitelmä.

Wednesday, September 24th, 2008

Lahjakkuudesta maailman huipulle“… Ruotsiksi siis… Johan on Therese Alshammarin valmentaja, jos et jo sitä tiennyt…